GRIZZ Energy Gum energiekauwgom voor sporters

Waarom gebruiken steeds meer topsporters GRIZZ Energy Gum?

Professioneel atleet of amateur sporter; extra energie, meer kracht, meer uithoudingsvermogen of sneller herstel tijdens en na het sporten is iets dat iedereen wel kan gebruiken.

GRIZZ Energy Gum is hèt alternatief voor pre-workouts, pillen, energie repen vol met suiker en ongezonde energy drinks. De voordelen zijn zeer uiteenlopend, door het gebruik van 1 à 2 stuks energy gum ervaar je meer energie tijdens sporten, meer kracht tijdens het trainen maar ook meer uithoudingsvermogen.

Langer kunnen sporten is niet voor iedereen een must maar in het geval van duursporten is het verkrijgen van supersnelle energie en wat extra kracht toch wel erg prettig. Een suikervrije energieboost onderweg door het gebruik van een energiekauwgom is nog niet zo wijdverbreid bekend in de sportwereld.

Toch zijn er steeds meer (professionele)topsporters en amateurs die kauwgom tijdens het sporten toepassen waardoor het handig is om enige tips mee te krijgen hoe en wanneer sportkauwgom wordt ingezet. Dit is natuurlijk zeer afhankelijk van welk type sport wordt beoefend.

GRIZZ Energy Gum cafeïnekauwgom voor meer energie en focus

Atletiek

Atletiek wordt zowel op de weg, in het veld als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat. Door de veelzijdigheid van atletiek lijkt het dat het moment van innemen van een energy gum vrij verschillend zal zijn, doch is het voor veel atletiekonderdelen terug te brengen naar het doel waarvoor men het wil gebruiken.

De atleten die de cafeïnekauwgom van GRIZZ Energy Gum gebruiken geven aan dat met name de werkzame energiestoffen zeer gelijkmatig worden afgegeven waardoor men er langer profijt van heeft. De gemakkelijke dosering die gekoppeld kan worden aan de tijd dat de werkzame stoffen opgenomen worden, maakt het dat het moment van inname tussen de 5 en 10 minuten ligt voor de wedstrijd.

Atleten die op (hoog)wedstrijdniveau hun sport beoefenen nemen de dosering in de zogenaamde “call-room” waar zij een aantal minuten voor de start dienen plaats te nemen alvorens naar de start geroepen te worden. De tijd in de call-room is voldoende om de cafeïne voor het presteren door het lichaam te laten opnemen, evenals de andere werkzame energiestoffen in de kauwgom. Resultaat is dat de atleten een goede focus en alertheid hebben bij de start, voldoende spierspanning en kracht tijdens de inspanning evenals voldoende uithoudingsvermogen.

Atleten die aan werponderdelen, springonderdelen kunnen eenvoudig op de bankjes de energygum innemen, voor de wedstrijd maar uiteraard ook meerdere keren tijdens de wedstrijd.

GRIZZ Energy Gum energiekauwgom voor sporters

Beach volleybal

De mannen en vrouwen van verschillende beachvolleyball teams die GRIZZ gebruiken, bouwen het gebruik ervan meestal op door vlak voor de eerste wedstrijd één gummetje te nemen. De sporters ervaren meer concentratie, focus en een sneller reactievermogen, iets wat bij beachvolleyball van essentieel belang is. Een versneld reactievermogen kan net voor een belangrijk, in sommige gevallen zelfs het winnende, punt zorgen. Denk hierbij een meer focus tijdens de serve, meer power en reactie tijdens smashes en een sneller reactievermogen tijdens spectaculaire reddingen. 

Indien er meerdere partijen gespeeld worden is het tussendoor eventueel nog een gummetje te nemen relatief eenvoudig. Door de snelle opname van de werkzame energiestoffen via het mondslijmvlies, is het resultaat na enkele minuten reeds voelbaar (5-10 minuten). Zelfs bij hectisch ogende toernooien zoals het befaamde King of the Court, is er door de snelle opname toch nog tijd om wat extra energie tot je te nemen, iets dat met producten die via het maag-darmkanaal opgenomen worden, uitgesloten is. Denk hierbij aan energy bars, shakes, pillen e.d..

Handbal

Ook in de wereld van handbal gebruiken er steeds meer atleten de energiekauwgom van GRIZZ Energy Gum. Er zijn ook professionele handbaldames die de inname van cafeïne voor het sporten hebben ontdekt en GRIZZ, door al een aantal van de boven genoemde voordelen, de ideale kauwgom voor sporters te vinden. Hierbij zijn er dames die reeds voor aanvang van de wedstrijd een energyboost nodig hebben en dus op dat moment een kauwgumpje nemen. Het merendeel neemt echter in de rust (of tijdens wissels) een gum om zich weer op te laden voor het vervolg.

Het gemak om het moment van doseren te bepalen wordt daar dan ook het meest frequent genoemd als voordeel ten opzichte van andere energy producten. Ook tijdens trainingen ervaren de sporters vaak de voordelen van energy gum. Zo houden ze trainingen makkelijker en beter vol, kunnen ze meer geven tijdens de trainingen en hebben ze voor ochtendtrainingen in het krachthonk of in de zaal ook duidelijk meer energie, kracht en uithoudingsvermogen. Keepers merken vaak een verbetering van de cognitieve vaardigheden. Zo geven zij bijvoorbeeld aan sneller te kunnen reageren op worpen en vaker ballen tegen te houden.

Karten

Sinds de populariteit van Max Verstappen in de F1 en dat bekend is dat hij (net als de meeste andere F1 coureurs) begonnen is te racen in een kart, is de kartsport aan een grote opmars bezig.

GRIZZ Energy Gum energiebooster

Net als bij de F1 is de start bij het karten van groot belang om je positie van de kwalificatie te behouden danwel te verbeteren. Hierbij kan een energy gum een belangrijke rol spelen. De kartcoureurs ervaren een goede concentratie bij de start maar met name ook de verhoogde alertheid is van cruciaal belang. Aangezien ook tijdens de race deze aspecten van groot belang zijn, is het innemen van GRIZZ Energy Gum in de pits reeds mogelijk waarna na de opwarmronde de energiestoffen reeds zijn opgenomen door het lichaam en men écht klaar is voor de start!

GRIZZ Energy Gum kauwbare oppepper

Shorttrack

Als voorbereiding op het komende winterseizoen en de Winterspelen 2022 zijn de schaatsers en shorttrackers natuurlijk alweer volop in training. De eerste ijsmeters, krachthonk uren en trainingskampen in binnen- en buitenland zijn alweer achter de rug.

De shorttrackers die de energiekauwgom van GRIZZ Energy Gum gebruiken geven dan ook aan dat het toepassen van dit product bij de trainingen een waardevolle aanvulling betreft voor hun prestaties. Niet alleen om hen te ondersteunen bij alertheid en explosiviteit maar ook zeker voor het uithoudingsvermogen. Ze geven aan de energy gum veelal voor ijstrainingen te gebruiken of voor zware krachtrainingen.

Ondanks dat het shorttracken vaak niet met een duursport wordt vergeleken, zijn er wel degelijk afstanden die deze omschrijving zouden rechtvaardigen. Aangezien de wedstrijden nog niet zijn aangebroken, geven de shorttrackers later in het seizoen door op welke momenten de energie kauwgom het beste tot zijn recht is gekomen. Vooralsnog gaan ze er nu vanuit, op basis van de vele trainingen en voorbereidingsperiode, dat er vlak voor aanvang alsmede tussen de heats door, van GRIZZ gebruik gemaakt zal worden.

Turnen

Wikipedia omschrijft Turnen als volgt:

“Turnen is een sport waarbij kracht, flexibiliteit, snelheid, coördinatie, balans en elegantie naar voren komen. Sommige toestellen en elementen vragen veel van bepaalde eigenschappen, bijvoorbeeld balk bij de dames, waar elegantie en balans sterk in naar voren komen. Maar sowieso zijn op alle toestellen alle eigenschappen benodigd en kunnen deze elkaar ook sterk aanvullen. Turnen is een erg intensieve sport: een krachtsexplosie en daarna weer uitrusten. Na een korte oefening is een deelnemer meestal al erg moe.”

Een energy gum kan al gauw helpen om op vele turnoefeningen een positieve bijdrage te leveren. De concentratie verhogen en focus behouden (denk maar aan rekstok en balkoefeningen) maar ook zeker bij uithoudingsvermogen en kracht. Aangezien er vaak diverse onderdelen uitgevoerd moeten worden bij turnwedstrijden, hebben de turners er belang bij vóór aanvang reeds een gum te nemen en indien nodig, na enkele oefeningen nòg eentje. Op deze wijze blijft men goed gefocust om de volgende, intensieve oefening ook optimaal te kunnen uitvoeren. Ook in deze tak van sport geven de atleten die GRIZZ gebruiken aan dat ze de energy gum niet alleen tijdens wedstrijden gebruiken maar ook regelmatig tijdens trainingen. Een verbeterde focus, meer concentratie tijdens het leren van nieuwe technieken en elementen en meer kracht bij bijvoorbeeld het onderdeel ringen. Ringen is een onderdeel dat kracht, precisie en volledige focus vergt. Buiten de ringtraining doen de atleten gespecialeerd in dit onderdeel ook vaak nog een vorm van krachttraining. Ook hier geven zij aan dat energiekauwgom voor ondersteuning zorgt.

GRIZZ Energy Gum pre-workout

Vechtsport

Kracht, alertheid, precisie en reactiesnelheid zijn aspecten die een grote rol spelen sporten als MMA, Kickboxing, Boxing en Muay Thai om er maar een aantal te noemen. Een groot aantal vechtsporters in deze sporten gebruiken GRIZZ als een soort pre-workout tijdens het trainen. Vaak voor de ochtendtraining als vervanging van een espresso of pre-workout shake, aangezien dit vlak voor een training voor een onaangenaam gevoel kan zorgen. Het wekt ze, maakt ze alert en ze zijn klaar om de training te beginenn. Bij de wedstrijden wordt het meestal pas ingenomen kort voordat de wedstrijd begint, vaak tijdens het bandageren van de handen, waarna er een korte warm-up volgt en de coach de energiekauwgom afvoert en de gebitsbeschermer in doet.

Door het stimuleren van de doorbloeding krijgt het lichaam meer zuurstof, de lichaamscellen worden geactiveerd hetgeen resulteert in meer energie. Daarnaast ervaren de sporters een sneller spierherstel dus werkt het tevens als een goed post-workout product.

Wielrennen

Dat energiekauwgom een positieve bijdrage kan leveren aan duursporters is duidelijk. Het langer kunnen volhouden van trainingen en/of wedstrijden is van essentieel belang.

GRIZZ Energy Gum energiekauwgom voor meer uithoudingsvermogen

Er zijn meerdere professionele wielrenners die de energiekauwgom van GRIZZ Energy Gum gebruiken. Sindskort gebruiken er ook een aantal jonge talenten de energie en de feedback was fenomenaal. De talenten gaven aan de kauwgom regelmatig voor een wielertraining te gebruiken merken dat de trainingen veel makkelijker gaan en dit bevestigd wordt door de wattage's die ze trappen. Ze behalen hogere wattage's aan een lagere hartslag. Ook tijdens de krachttrainingen geven ze ook net enkele kilo's meer nemen. Een ander opvallend iets is dat ze aangeven dat hun motivatie en vooral focus harder toeneemt door een gum dan wanneer ze cafeïne in vloeibare vorm consumeren.

Bovenstaande sporten geven reeds weer welke meerwaarde de energiekauwgom van GRIZZ Energy Gum de topsporters kan bieden. Ongeacht welk doel maar ook zeker op welk moment. Uiteraard zijn deze ervaringen goed te weerspiegelen in vrijwel alle sporten, zo lopen er ook een aantal geweldige samenwerkingen met nationale en internationale voetbalclubs uitkomend in de Eredivisie, Bundesliga en Premier League. Ook voor vele buitensporten zoals hockey, obstacle courses, klimmen, roeien, mountainbiken en golfen heeft energiekauwgom een positief en ondersteunend effect en niet te vergeten bij denksporten en e-Sports.

Bij sporten waarbij men langer buiten onderweg is, is een extra positieve bijkomstigheid dat het niet vochtafdrijvend werkt dus minder toiletbezoek en handig om mee te nemen. Bij denksporten en e-sporten zal juist meer de nadruk komen te liggen op concentratie, alertheid en focus, kortom voor een heel breed scala van sporten is GRIZZ Energy Gum de juiste sportkauwgom!

Wil jij net als vele topsporters het optimale uit jezelf en uit jouw leven halen? Net dat beetje extra energie, focus, kracht en concentratie krijgen waardoor je obstakels kunt overwinnen en top prestaties kunt leveren? Klik hier en bestel jouw kauwbare energy boost vandaag nog!

Volg je GRIZZ Energy Gum al op Facebook en Instagram?