Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is GRIZZ Energy Gum®?

GRIZZ Energy Gum is een functionele, suiker- en vetvrije, energie kauwgom met 80 mg cafeïne, 20 mg taurine en 20 mg guarana. GRIZZ Energy Gum® werkt al binnen 5 minuten en zorgt voor een snelle en langdurige energie boost. Hierdoor geniet je bijvoorbeeld van meer energie, betere concentratie, meer uithoudingsvermogen, meer kracht, sneller spierherstel en een betere focus.

…dit alles én een frisse adem hetgeen natuurlijk nooit verkeerd is!

Hoe smaakt het?

GRIZZ Energy Gum® heeft een karakteristieke en verfrissende muntsmaak die je een energie boost en een frisse adem geeft. Aan het begin is vooral een heerlijke frisse muntsmaak te proeven, gevolgd door een ietwat bittere smaak, dit betekent dat de ingrediënten hun werk beginnen te doen (cafeïne heeft van zichzelf een bittere smaak), dit verdwijnt na een tijdje en wat overblijft is de typische, frisse GRIZZ-smaak.

Hoeveel cafeïne bevat GRIZZ Energy Gum®?

Een GRIZZ Energy Gum® bevat 80 mg cafeïne.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van energiedrankjes?

Waar zullen we beginnen? Het effect van energiedrankjes hangt van vele factoren af, bijvoorbeeld:

 • Hoe snel je ze drinkt
 • Je metabolisme
 • Hoe veel/weinig je die dag hebt gegeten

Door al deze factoren weet je nooit precies wanneer en hoezeer je het effect van een energiedrankje voelt. Dit kan per keer verschillen zonder dat jij hier direct invloed op kunt uitoefenen. Tot zover het technische stukje, nu de bekende voordelen:

 • Prijs-kwaliteitsverhouding. Per kauwgum krijg je evenveel cafeïne binnen als een energiedrankje maar de prijs voor een pakje GRIZZ Energy Gum® met 7 (!) kauwgompjes (80mg cafeïne per stuk) bedraagt €2,45 en van gemiddeld energiedrankje €1,40 PER STUK. Koop maar eens 7 energiedrankjes ….
 • Snellere opname – energy gum wordt opgenomen via de slijmvliezen waardoor het effect al binnen 5 minuten voelbaar kan zijn. Energiedrankjes gaan via het maag-darmkanaal waardoor het veel en veel langer duurt voordat het wordt opgenomen in het lichaam. Dit kan tussen de 15-45 minuten duren.
 • Geen toegevoegde suikers – compleet suikervrij waardoor je na het consumeren geen inkakker krijgt!
 • GRIZZ Energy Gum® bevat geen andere kwestieuze ingrediënten
 • Op pakjes energie kauwgum zit geen statiegeld
 • Niet schadelijk voor de tanden
 • Makkelijk voor onderweg – je hoeft geen lege blikjes mee te slepen of in je auto rond te hebben liggen
 • Niet vloeibaar dus minder toiletbezoeken
 • Makkelijk tijdens het sporten, klein, compact en daardoor makkelijk bij je te dragen. Wel eens geprobeerd hard te lopen met een blikje energydrank in je hand? Of hangend aan je kite met een blikje ergens verstopt? De foto’s zijn zeker welkom!
Wat zijn de "cognitieve voordelen" die je kunt krijgen van GRIZZ?

De cognitieve voordelen die GRIZZ Energy Gum® kan helpen bevorderen zijn betere focus en concentratie, verbeterde geheugenherinnering, betere reactiesnelheid en verminderde stress om er maar een paar te noemen. Deze zijn allemaal gebaseerd op onafhankelijke onderzoeken die hier, hier, hier en hier te vinden zijn.

Wat is de gepatenteerde productie?

GRIZZ Energy Gum® wordt geproduceerd in een gepatenteerd productieproces waarbij op kamertemperatuur wordt geproduceerd. Dit zorgt voor het behoud en de volledige effectiviteit van de ingrediënten. Goedkopere methoden produceren bij temperaturen tot 120 °C.

Waar wordt GRIZZ Energy Gum® gemaakt?

Met trots vermelden wij dat GRIZZ Energy Gum® een volledig in Europa geproduceerde energy gum is.

Waarin verschilt GRIZZ Energy Gum® van andere energy gums op de markt?

Beste prijs-kwaliteitsverhouding. GRIZZ Energy Gum® bevat een hoge dosis cafeïne (80mg) – waar andere energy gums soms maar 12,5mg per energie kauwgumpje bezitten – en de minste zoetstoffen (2). Vele andere energy gums bevatten gemiddeld 3+ zoetstoffen waaronder helaas ook vaak minder-gezonde zoetstoffen zoals aspartaam en acesulfame-K . De prijs per pakje GRIZZ Energy Gum® (€2,45 incl. BTW), gepaard gaande met de bovenstaande informatie, maakt ons onderscheidend vergeleken de andere energy gums op de markt.

Werking

Hoe werkt GRIZZ Energy Gum®?

GRIZZ Energy Gum® is zoals de naam al aangeeft een energie kauwgum. De cafeïne in GRIZZ wordt via de mondslijmvliezen direct opgenomen in het bloed. Deze vernieuwde techniek is de snelste manier om cafeïne in het systeem te krijgen. Bij energy drinks, koffie en groene thee daarentegen, wordt de cafeïne opgenomen via het maag-darmkanaal, dit zorgt ervoor dat het effect veel langer op zich laat wachten, dit kan oplopen tot wel 45 minuten.

Wanneer gebruik ik GRIZZ Energy Gum®?

GRIZZ Energy Gum® is geweldig wanneer je een snelle energieboost nodig hebt. Of het nu vlak voor een training of een wedstrijd is, of tijdens een lange vergadering, thuiswerken en om de middagdip tegen te gaan, bij een jetlag, tijdens het gamen, autorijden, studeren, feesten of bij het opstaan, GRIZZ is er voor  je wanneer jij een snelle, langdurige energieboost nodig hebt! Je neemt de ingrediënten al binnen 5 minuten op, wat GRIZZ Energy Gum® de perfecte energieboost maakt.

Hoeveel GRIZZ Energy Gum® moet ik consumeren?

Wij raden je aan om met één gum te beginnen. Afhankelijk van je gevoeligheid voor cafeïne kun je altijd nog een tweede nemen. Aanbeveling is maximaal 4 gums per dag.

Hoelang moet ik op GRIZZ Energy Gum® kauwen?

Puur technisch gezien wordt 99% van de cafeïne in GRIZZ Energy Gum® binnen 5 minuten via de mondslijmvliezen in het bloed opgenomen. Je hoeft daarom niet langer op de energy gum te blijven kauwen om het effect te voelen. GRIZZ geeft je natuurlijk buiten de energieboost ook een heerlijke frisse muntsmaak in je mond, dus je hóeft niet lang op te kauwen maar je kán er net zolang op kauwen als jij het lekker vindt.

Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van GRIZZ Energy Gum®?

Buiten de geweldige energie boost? Nee.

GRIZZ Energy Gum® bestaat uit natuurlijke ingrediënten die zijn goedgekeurd voor de voedsel- en warenautoriteiten en volkomen veilig voor consumptie. Kijk uiteraard wel altijd even op de verpakking of scroll door naar beneden naar “VOOR WIE” om erachter te komen GRIZZ Energy Gum® ook voor jou geschikt is.

Hoelang duurt de energieboost?

Cafeïne blijft gemiddeld zo'n 4 tot 5 uur in het bloed aanwezig. De duur van de energieboost die je door de energy gum krijgt is afhankelijk van je metabolisme en gewicht en verschilt per persoon. Na een paar uur zal de werking geleidelijk afnemen en keert je lichaam terug naar het originele energieniveau.

Veiligheid

Is GRIZZ Energy Gum® veilig?

Ja, GRIZZ Energy Gum® is volledig veilig.

GRIZZ Energy Gum® bestaat uit natuurlijke ingrediënten die zijn goedgekeurd voor de voedsel- en warenautoriteiten en volkomen veilig voor consumptie. Volgens de FDA (Food and Drug Administration) en EFSA (European Food Safety Authority) is een dagelijkse inname van 400 mg cafeïne veilig voor volwassenen. GRIZZ Energy Gum® bevat 80 mg cafeïne per stuk, waardoor je je consumptie kunt matigen.

Kijk uiteraard wel altijd even op de verpakking of scroll door naar beneden naar “VOOR WIE” om erachter te komen GRIZZ Energy Gum® ook voor jou geschikt is.

Is cafeïne slecht voor mijn hart?

Nee, in de basis is cafeïne niet slecht voor je hart. Hier geldt natuurlijk ook het standaard gezegde “alles met mate”. Zolang je je aan de voorgeschreven consumptie van maximaal 4 energie kauwgumpjes per dag is er niets aan de hand.
LET OP: niet geschikt voor kinderen onder de 13 jaar, zwangere vrouwen of hartpatiënten.

Bevat GRIZZ aspartaam?

Absoluut niet.

Welke zoetstoffen bevat GRIZZ Energy Gum®?

We zijn er trots op te kunnen zeggen dat GRIZZ Energy Gum® de energie kauwgom is met de minste zoetstoffen. We gebruiken alleen; xylitol en mannitol.

Valt GRIZZ Energy Gum® onder de dopingwet?

GRIZZ Energy Gum® valt niet onder de dopingwet. In januari 2004 heeft WADA (World Anti Doping Agency) cafeïne van de dopinglijst gehaald en het IOC (International Olympics Committee) heeft hiermee ingestemd.

Sinds 2021 staan wij op de anti-dopinglijst van het NZVT. 

GRIZZ Energy Gum® is blij dat wij kunnen bijdragen aan een eerlijke sportbeleving, zeker door de sporters te voorzien van energie, focus, concentratie en alertheid, juist op dàt moment dat het erom gaat!

Kan ik GRIZZ Energy Gum® gebruiken nadat ik alcohol heb gedronken?

Zeker weten! De werkende stof in GRIZZ Energy Gum® is cafeïne, wat natuurlijk zorgt voor een energieboost maar het helpt ook bij een vreselijke kater.

Ik ben redelijk gevoelig voor cafeïne, is het verstandig om GRIZZ Energy Gum® te gebruiken?

Elke GRIZZ Energy Gum® bevat 80 mg cafeïne. Dit staat redelijk gelijk aan 1 blikje energiedrank of 1½ espresso. We raden aan om bij jezelf na te gaan hoe gevoelig je bent voor een kop koffie of energy drinks. Op deze manier kun jij zelf bepalen of het verstandig is GRIZZ Energy Gum® te consumeren en zo ja, wanneer het verstandig is dit te doen.

Voor wie

Vanaf welke leeftijd kan ik GRIZZ te gebruiken?

GRIZZ Energy Gum® is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een snel absorberende, gemakkelijke energieboost. Volgens de voedsel- en warenautoriteit mag iedereen vanaf 13 jaar cafeïne consumeren. Dit houden wij met GRIZZ Energy Gum® ook aan, vandaar dat de minimumleeftijd om GRIZZ te consumeren 13 jaar is.

Kan ik GRIZZ Energy Gum® nemen als ik zwanger ben?

Nee. GRIZZ Energy Gum® is niet aan te raden voor kinderen onder de 13 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Is GRIZZ Energy Gum® geschikt voor vegetariërs en/of veganisten?

Jazeker! GRIZZ is voor iedereen vanaf 13 jaar en zeker geschikt voor vegetariërs en veganisten. Er zitten namelijk geen dierlijke stoffen in GRIZZ en GRIZZ Energy Gum® is ook geheel tarwe-, lactose- en zuivelvrij en daarom volledig vegan.

Wie moet cafeïne kauwgum absoluut vermijden?

Iedereen die niet op zoek is naar een snelle en langdurige energieboost moet GRIZZ Energy Gum® vermijden, want één ding is zeker: Je krijgt er één!

Verder is het niet aanbevolen voor:

 • Kinderen onder de 13 jaar, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.
 • Mensen met hart- en vaatziekten
 • Mensen die ADHD-medicatie, slaappillen of kalmerende middelen gebruiken
 • Mensen die extreem gevoelig zijn voor cafeïne

Verzending en retour

Wat is jullie beleid met betrekking tot retourneren?

Zie retourvoorwaarden.

Ik wil mijn bestelling veranderen, kan dit?

Laat het ons zo snel mogelijk weten als je een wijziging in de bestelling moet aanbrengen, zoals het aantal producten of het afleveradres. We streven ernaar om bestellingen zo snel mogelijk te verzenden, dus hoe eerder je ons dit laat weten, hoe groter de kans dat we het ontvangen voordat het pakket verstuurd wordt. 

Hoelang duurt een verzending van GRIZZ Energy Gum®?

Hoelang een verzending duurt heeft met de drukte bij onze partner postdiensten. Wij proberen de bestelling zo snel mogelijk te versturen. Alle bestellingen tot 15:00 worden dezelfde dag nog verstuurd. LET OP: Vanwege COVID-19 hebben onze partners mogelijk langere doorlooptijden, wat inhoudt dat de verzending langer kan duren als je van ons gewend bent. We vragen om je begrip.

Naar welke landen levert GRIZZ Energy Gum®?

GRIZZ Energy Gum® levert in heel Europa.
LET OP: Er kunnen extra verzendkosten in rekening worden gebracht, afhankelijk van de lokale verzendkosten.

Welke betaalmogelijkheden heb ik?

Je kunt betalen via iDEAL, PayPal, Creditcard (VISA, MasterCard, American Express, Maestro, CartaSi), SOFORT Banking, Bancontact en Apple Pay.

Mijn pakket is niet aangekomen, wat nu?

Tevredenheid van onze klanten staat altijd bovenaan. Wanneer het pakket niet is aangekomen laat het ons zo snel mogelijk weten. Tot een oplossing komen we altijd.

Zakelijke markt

Kan ik GRIZZ Energy Gum® inkopen voor de medewerkers van mijn bedrijf?

Absoluut. Wil jij je medewerkers optimale focus, verbeterde concentratie tijdens de werkuren en een dipvrije dag bieden? Neem vandaag nog contact met ons op via het zakelijke contactformulier en wij nemen z.s.m. contact met je op. We zien de aanvraag graag tegemoet! 

Hoe kan ik GRIZZ Energy Gum® verkopen op mijn winkellocatie?

Als je geïnteresseerd bent om GRIZZ Energy Gum® in jouw winkel of op jouw website te verkopen, neem dan contact met ons op voor meer informatie. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

Wat als ik distributeur van GRIZZ Energy Gum® wil worden?

Als je geïnteresseerd bent in het distribueren van GRIZZ Energy Gum®, neem dan contact met ons op voor meer informatie. We bespreken graag de mogelijkheden met je.