Energy Gum

Een in Europa nog relatief onbekend product: energy gum. 5 minuten kauwen en genieten van meer focus, concentratie, alertheid en energie. Scherp op ieder moment van de dag!

Nu proberen

GRIZZ Energy Gum wat is energiekauwgom of energy gum?

Op Wikipedia staat energie kauwgom als het volgt omschreven:

Een energiekauwgom of energy gum is een soort kauwgom die een stimulerende werking op mensen kan hebben. Energiekauwgom bevat een bepaalde hoeveelheid cafeïne en aantal andere ingrediënten, dat een positief effect hebben op fysieke en mentale prestaties.

Een relatief vage en niet veelzeggende omschrijving. Dan komen we tot de vraag:

Wat is Energy Gum?

Energy Gum is zoals de naam het als zegt een energiekauwgom. Het is oorspronkelijk ontstaan in Amerika. In eerste instantie werd het ontwikkeld voor het leger. De cognitieve voordelen van kauwen waren al een langere tijd bekend maar de link met cafeïne was tot 1998 nog nooit gemaakt.

In 1998 werkte Gary Kamimori, een onderzoek fysioloog aan het Walter Reed Army Institute of Research, aan een studie waarin hij het merendeel van de onderzochte militaire “ineffectief voor strijd” verklaarde. Dit had te maken met het feit dat na 48 uur zonder slaap het lichaam ongewild begon te weigeren. Met verschillende onderzoeken kwam hij erachter dat door middel van cafeïne de soldaten alerter waren, betere prestaties konden leveren en 68 uur wakker konden blijven! Het probleem was alleen, het duurde veel te lang. De militairen begonnen pas na 20-30 minuten een verandering te voelen. Dit was reden om hier verder onderzoek in te doen.

Nu proberen

Amerikaanse leger

 

In 1999 investeerde het Amerikaanse leger $1 miljoen en haalde de befaamde kauwgom wetenschapper genaamd Ron Ream in huis. Ron Ream was werkzaam voor “Wrigley's”, wereldwijd het grootste en bekendste kauwgombedrijf. Ron kwam met het idee een cafeïne kauwgom te ontwikkelen. Ze ontwikkelden een kauwgom gevuld met een hoge dosis cafeïne. De cafeïne kauwgom sloeg aan en het effect was positief. De cafeïne werd snel opgenomen in het lichaam en militairen voelde een duidelijk verschil, het begin van energy gum!

Energy gum is een functionele kauwgom. De basis van energy gum is cafeïne. De cafeïne in energy gum wordt via de mondslijmvliezen direct opgenomen in het bloed. Dit zorgt voor een véél sneller effect als bijvoorbeeld; koffie, energy-drinks, groene thee en energierepen. 

waarom GRIZZ Energy Gum energiekauwgom?

Waarom GRIZZ Energy Gum®?

GRIZZ Energy Gum® heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Uit onderzoek blijkt dat vanaf een dosis van 62 mg cafeïne er een prestatie verbeterend effect optreedt. GRIZZ Energy Gum® bevat per stuk energiekauwgom een hoge dosis cafeïne, 80 mg, waar andere energy gums soms maar 12,5mg per energy gum bezitten. De meeste energy gums zitten rond een dosis van 40-50 mg per stuk, wat nog altijd te weinig is voor daadwerkelijk effect. Buiten cafeïne bevat GRIZZ Energy Gum® ook nog hoogwaardige energie-bevorderende stoffen als guarana (20 mg) en taurine (20 mg), wat het totaal aantal werkzame energiestoffen tot 120 mg brengt. Ben jij benieuwd hoeveel miligram werkzame energiestoffen jij nodig hebt? Bekijk de tabel op de startpagina.

Een andere reden waarom GRIZZ Energy Gum® jouw energy gum kan zijn is het minimale aantal toegevoegde zoetstoffen. Cafeïne heeft van zichzelf een bittere smaak. Een goede energy gum bezit een degelijke hoeveelheid cafeïne. Dit kan zorgen voor een licht bittere smaak. Een smaak die veel mensen niet direct associëren met kauwgom maar energiekauwgom is geen “normale” kauwgom. Het is een functionele kauwgom, het bevordert je prestaties. Om de smaak van cafeïne te camoufleren worden er behoorlijk wat zoetstoffen in energy gums gebruikt, en helaas vaak ook belastende zoetstoffen als aspartaam en acesulfame-K. GRIZZ Energy Gum® bezit deze zoetstoffen niet. Waar andere energy gums gemiddeld drie of meer zoetstoffen bevatten, telt GRIZZ er maar twee.

Kortom: een kwalitatief hoogstaande energiekauwgom tegen een zeer scherpe prijs. Door het gepatenteerde productieproces zijn wij in staat de energiekauwgom in een prettig, normaal, formaat te produceren. Dit doen we om het zo aangenaam mogelijk te maken voor onze gebruikers. Je bent op zoek naar meer energie, focus en alertheid, geen gezichts-workout.

GRIZZ Energy Gum anti doping lijst / NZVT-lijst

Anti-doping/ NZVT-lijst

GRIZZ Energy Gum® staat officieel geregistreerd op de NZVT-lijst. Topsporters gebruiken vaak voedingssupplementen. Om (top)sporters supplementen te bieden die op doping zijn gecontroleerd, heeft NPN samen met NOC*NSF en de Nederlandse Dopingautoriteit het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT) opgezet. GRIZZ Energy Gum® is er trots op de hoge eisen heeft weten te doorstaan en op de anti-dopinglijst terecht is gekomen.

Welke ingrediënten bevat energy gum?

Cafeïne

De basis van energy gum is cafeïne. In elk stuk GRIZZ Energy Gum® zit 80 mg cafeïne, dit staat gelijk aan een blikje energiedrank of 1 ½ espresso. Cafeïne heeft vele positieve effecten zoals het activeren van bepaalde gebieden in de hersenen en zenuwstelsel waardoor je een betere focus, concentratie, alertheid en reactietijd krijgt. Ook zorgt cafeïne voor een vermindering van vermoeidheid, het blokkeert namelijk de receptoren voor adenosine. Adenosine is een neurotransmitter die je vermoeid en slaperig kan maken.

Verdere voordelen van cafeïne zijn een verhoging van de vetverbranding in het lichaam en stimuleert het je doorbloeding. Ook helpt de inname van cafeïne bij krachtherstel en spierpijn. Cafeïne verhoogt de glycogeenwaarden na een workout, hetgeen wat de “brandstof” is voor je spieren en wat spierherstel en prestaties bevordert. Door inname van cafeïne ben je dus sneller hersteld voor je volgende training!

Guarana

Guarana

Guarana staat steeds meer in de belangstelling. Guarana is afkomstig uit de zaden van de Guarana plant. Deze wordt ook wel Paullinia Cupana genoemd. Deze zaden van de Guarana plant bevatten veel cafeïne, proteïne en koolhydraten. De dosis cafeïne die uit het zaadje gewoon wordt ligt tussen de 3-8%. Dit is meer cafeïne dan in een koffieboon! Naast cafeïne is de stof theobromine de belangrijkste energiebron in guarana. Theobrime zorgt ervoor dat de hartspier zich verbreidt, waardoor je bloedvaten zich verwijden. Dit zorgt voor een energiek gevoel in het lichaam.

De extra energie die guarana je geeft, gaat gelijkmatiger als cafeïne waardoor het langer aanhoudt. Hierdoor is het effect van een GRIZZ Energy Gum® ook voor een langere tijd, de relatief snelle energieboost aan het begin door de hoge dosis cafeïne en daarna zorgt de guarana voor langdurige energie.

Guarana wordt al een langere tijd gebruikt in energiedrankjes maar was tot nu toe onbekend in de energy gum markt. Het is net als koffiebonen een bron van cafeïne en heeft zelfs hoger cafeïne gehalte als een koffieboon. Dit maakt het een perfect middel tegen vermoeidheid, verbetert het leervermogen, werkt pijn verlichtend en verbetert zelfs de huid! Uit onderzoek blijkt dat mensen die een guarana-houdend vitaminesupplement namen minder vermoeid waren tijdens het uitvoeren van verschillende tests ten opzichte van mensen die dit niet namen. Een groeiend probleem is overgewicht en obesitas. Waar energiedrankjes suiker of belastende, soms zelf schadelijke, zoetstoffen bezitten, blijkt uit onderzoek dat cafeïne en guarana zorgen voor een betere vetverbranding. In dit onderzoek kun je lezen hoe guarana kan genen van vetcellen onderdrukken en zo bijdragen aan vetvermindering in het lichaam.

Taurine

Als laatste basis ingrediënt van GRIZZ Energy Gum® hebben wij gekozen voor het semi-essentieel aminozuur taurine. Taurine bevat veel zwavel, wat belangrijk is voor een aantal fysiologische functies van het lichaam, waaronder uithoudingsvermogen. Elk menselijk lichaam bezit van nature taurine, maar profiteert er nog meer van het uit voedsel te halen. Een studie uit 2018 heeft een verbetering aangetoond van de prestaties tijdens duurtraining na slechts een minimale dosis taurine. Dit houdt in dat sporters er baat bij kunnen hebben, zowel voor bodybuilders als duuratleten kan het een positief effect hebben op hun training.

Taurine kan ook voor een beter herstel van het lichaam zorgen. Het is een sterke antioxidant in het lichaam en kan schade en spierstress tijdens een training voorkomen maar ook het herstel van de spier na een training versnellen. Verder speelt taurine een belangrijke rol in het gezichtsvermogen, tijdens het leren, je motoriek, spiercontracties, hartritme (een verlaagde taurinestatus in je lichaam zou de kans verhogen tot hinderlijke hartritmestoornissen) en je bloeddruk.

GRIZZ Energy Gum wat doet energy gum?

Wat doet energy gum?

Energy gum zorgt voor meer energie en verbeterde focus, concentratie en alertheid. Door middel van deze relatief nieuwe techniek en de ingrediënten die hierboven beschreven worden krijgt het lichaam een oppepper zonder dat je daarna het bekende dip-effect beleeft.

Deze innovatieve techniek zorgt ervoor dat de cafeïne al in 5 minuten door je lichaam wordt opgenomen. Het gaat niet via het maag- en darmkanaal maar via de mondslijmvliezen. Een verschil van ongeveer 30 minuten.

Energy Gum zorgt voor een betere concentratie en verbeterde focus, extra kracht, meer uithoudingsvermogen en verhoogt de calorieverbranding en doorbloeding. Dit zorgt onder andere voor een sneller spierherstel en vermindering van spierpijn. GRIZZ Energy Gum® is een suikervrije energy gum, waardoor je geen last krijgt van de bekende suikerdip. Daarnaast verbetert het je reactietijd, alertheid en geheugenfunctie. Een bijkomend voordeel is ook dat het gebruik van GRIZZ Energy Gum® helpt tandbederf tegen te gaan. Dit komt doordat de zoetstof Xylitol aan de energy gum is toegevoegd.

De cafeïne in energy gum blijft gemiddeld 4-5 uur in het lichaam en het lichaam zal na 2-3 uur geleidelijk terugkeren naar de originele energiestatus.

GRIZZ Energy Gum hoe wordt de energy booster van GRIZZ gemaakt?

Hoe wordt energy gum gemaakt?

Er zijn verschillende methoden hoe energy gum gemaakt kan worden. Dit is volledig afhankelijk van de ingrediënten die er gebruikt worden. Met trots vermelden wij dat GRIZZ Energy Gum® een volledig in Europa geproduceerde energy gum is. Onze energiekauwgom wordt geproduceerd in een gepatenteerd productieproces. In het proces wordt de kauwgom op kamertemperatuur geproduceerd. Dit zorgt voor het behoud en de volledige effectiviteit van de ingrediënten. Waar het uiteindelijk om gaat! Door middel van dit innovatieve productieproces zijn wij in staat een optimaal formaat te creëren, waarin alle ingrediënten en energiestoffen optimaal worden benut én het een prettig formaat is voor onze gebruikers. Zo krijg je het formaat van een normale kauwgom met de functionaliteit van energiekauwgom. Goedkopere en minder effectieve methoden produceren bij temperaturen tot wel 120 °C.

Kun jij ook niet wachten om het zelf te ontdekken? Klik hier om jouw GRIZZ Energy Gum te bestellen. Haal het optimale uit jezelf en uit het leven. Verbeterde focus, alertheid, energie en concentratie waar en wanneer jij dit wil.

Wat zijn de voordelen van energy gum?

Dat energy gum sneller, langer en intensiever werkt dan vele andere bronnen is wetenschappelijk bewezen maar er zijn nog een flink aantal andere voordelen die je kunt genieten bij het kauwen van energy gum. Hieronder een lijstje met de belangrijkste voordelen van onze energy gum:

 • Snelle opname! De energiestoffen worden al na 5 minuten opgenomen in het lichaam
 • Ideaal voor het: sporten, werken, studeren, autorijden, gamen of tijdens bijvoorbeeld nachtdiensten en lange reisdagen. 
 • Betere focus en concentratie
 • Verbetert je alertheid en reactietijd
 • Positief effect op je geheugenfunctie
 • Aspartaam- en Acesulfame-K vrij
 • Suikervrij
 • Glutenvrij
 • Vegan
 • 0% vet
 • Stimuleert de doorbloeding
 • Beste prijs-kwaliteitsverhouding
 • Meer kracht en uithoudingsvermogen
 • Bevat meer werkzame energiestoffen dan de gemiddelde energy drink
 • Handig mee te nemen onderweg – klein en compact
 • Sterkt je gebit en helpt tandbederf tegen te gaan
 • Niet vloeibaar. Minder toiletbezoeken
 • Geen statiegeld
 • Frisse adem
 • FRESH, FOCUS, FIT & FUN