GRIZZ Energy Gum energiekauwgom voor meer energie tijdens de winter

Voorkom stress en verspilde energie

We gaan richting het einde van (weer) een vreemd verlopen jaar, een jaar dat nog steeds ingrijpend is vanwege maatregelen die alle spontaniteit nog in de weg staan en de winterperiode met veel onzekerheden rondom COVID-19 en de griepgolf.

Het is dan ook zo’n tussenfase waar het nog niet duidelijk is waar en hoe de komende maanden zullen gaan verlopen en die onduidelijkheid zorgt bij veel mensen voor onnodige stress met bijbehorend energie-verlies. Wat zijn mogelijkheden om, naast het gebruik van een energie kauwgom, meer energie te krijgen of over te houden.

GRIZZ Energy Gum cafeïne kauwgom help bij mentale gezondheid

Juist nú geconcentreerd blijven en proberen een betere focus te houden op zaken die belangrijk zijn, in plaats je te laten meeslepen door kleine ergernissen waardoor de energie weglekt. De afgelopen anderhalf jaar heeft de focus alleen gelegen bij de lichamelijke gezondheid van mensen terwijl de aandacht voor de mentale gezondheid onderbelicht is gebleven. Juist die mentale weerbaarheid kan ervoor zorgen dat je een energie oppepper krijgt in plaats van een mentale inzinking. Het mentaal gezond blijven kun je ook trainen net als dat er allerlei trainingsvormen zijn om lichamelijk gezond te blijven.

Om beter met vervelende situaties om te gaan, kan je de zogenoemde R.E.T.-methode toepassen. R.E.T. staat voor Rationele Effectiviteits Training en is een, relatief eenvoudige methode om ongewenst gedrag of ongewenste emoties om te buigen naar een effectiever of doeltreffender gedrag of emoties. Door je gedachten te veranderen ga je positiever met vervelende situaties om waardoor je mentale gezondheid en je stemming een energie boost krijgen en je mentale weerbaarheid wordt verhoogd. Iets dat we allemaal, en zeker in deze tijd, kunnen gebruiken!

R.E.T.-methode

Stap 1. Irrationele gedachten

Welke (irrationele) gedachten kun je hebben? Schrijf de meest herkenbare gedachten op en kijk welke nadelen ze hebben voor jou. Hieronder staan enkele veelvoorkomende voorbeelden aangegeven maar dit is natuurlijk voor iedereen persoonlijk en zal per persoon verschillen.

  Welke situatie herken ik? Welke nadelen?
1. Extreem perfectionisme    
2. Rampdenken    
3. Snel gefrustreerd raken    
4. Waarderingsdrang    
5. Extreem hoge eisen stellen    

 

Stap 2. ABC schema

Beschrijf een situatie waarin je een van bovenstaande gedachten tegenkwam?

  • Waardoor voelde je je gespannen, geïrriteerd of gestrest? Wat was de situatie?
  • Wat waren je gedachten?
  • Wat waren je gevoelens?
  • Welk gedrag vertoonde je?
  • Hoe wil je je voelen in deze situatie en welk gedrag hoort daarbij?
  • Welke gedachten (B) zijn irrationeel en vervang ze door rationele gedachten
Gedachte bij B Rationele gedachten
   
   
   
  • Ervaar wat deze rationele gedachten met je doen en probeer deze steeds vaker toe te passen.

Positieve Affirmaties en visualisatie

Een andere methode die je kunt trainen om meer positieve gedachten te hebben, is om ‘s ochtends vroeg positieve affirmaties uit te spreken. Een affirmatie is een gedachte die je door steeds meer herhaling gaat geloven. Een affirmatie is gebaseerd op het principe dat je hersenen geloven wat ze vaak zien of vaak horen, vandaar dat herhaling hier extreem belangrijk is. Vroeger werd dit vaak als zweverig weggezet maar het feit dat self-care, mentale gezondheid en bewustzijn steeds meer toegepast wordt, komt er ook hiervoor steeds meer positieve aandacht. Voornamelijk jonge mensen en topsporters ervaren het als waardevol en stress-verlagend. Zeker in mentaal uitdagende tijden als deze, kan het waardevol zijn om deze methode eens uit te proberen.

GRIZZ Energy Gum positieve affirmaties en energiekauwgom

Affirmaties zijn korte zinnen met een positieve inslag die je brein programmeren een optimistische kijk op de dag (en het leven) te geven. Het resultaat hiervan kan zijn dat het zelfvertrouwen toeneemt, de mentale weerbaarheid wordt verhoogd en het weglekken van energie door, relatieve, kleinigheden wordt verminderd.

Dit programmeren kan je bijvoorbeeld helpen om een gezonde lifestyle vol te houden, positief in het leven te staan, je dromen waar te maken, zelfvertrouwen op te bouwen, meer uit te gaan van de mogelijkheden in plaats van je alleen te richten op de uitdagingen en/of problemen, nieuwe kansen te creëren en meer succes te behalen.

Het klinkt gek, misschien zelfs zweverig, maar het is belangrijk dat je de affirmaties hardop uitspreekt. De affirmaties kun je bijvoorbeeld ’s ochtends bij het begin van de dag hardop uitspreken tijdens het douchen maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om ze op een ander moment tijdens de dag uit te spreken.

GRIZZ Energy Gum energiekauwgom en visualisatie voor betere resultaten

Visualisatie

In het verlengde van de positieve affirmaties ligt natuurlijk ook het visualiseren van situaties die op je af kunnen komen. Zoals hierboven al geschreven is dit in de sportwereld reeds lange tijd een toegepaste methode om de sportieve uitdaging die aangegaan moet worden, reeds in je gedachten te hebben doorgemaakt. Hierdoor ontstaat er een extreem gefocuste mindset die ervoor zorgt dat je minder of zelfs niet (meer) afgeleid wordt tijdens het presteren aangezien het geen onbekende situatie meer lijkt te zijn waar je doorheen gaat.

Denk aan bijvoorbeeld een slalom-skiër die zich al de hele route met poortjes heeft voorgesteld en daardoor met een betere concentratie de uiteindelijke run kan uitvoeren. Mental-coaches bij vele sportteams en topsporters beginnen al van jongs af aan met talenten hieraan te werken waardoor de kans op succes aanmerkelijk wordt vergroot.

Veel sporters geven aan dat dit effect nog kan worden vergroot door het gebruiken van een cafeïne kauwgom aangezien zij energy gum ervaren als middel dat enorm kan bijdragen aan concentratie, alertheid en focus. Ondanks dat er uit het zgn. “spiderweb onderzoek” van de NASA in 1995 geconcludeerd kon worden dat cafeïne zelf niet direct tot een verhoogde focus leidde, kan een cafeïne kauwgom zoals GRIZZ Energy Gum® wel degelijk bijdragen aan een verhoogde alertheid. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de synergie tussen onze hoogwaardige, duurzaam geproduceerde ingrediënten de aandacht en energielevels verhoogt en de focus verbetert.

GRIZZ Energy Gum energy gum voor extra energie en een betere focus

Daarnaast worden er momenteel pilots uitgevoerd onder personen met ADHD in combinatie met energie kauwgom. Dit lijkt tegenstrijdig om energie te suppleren bij ADHD doch componenten als guarana en taurine kunnen bijdragen dat personen met ADHD zich beter kunnen concentreren bij het gebruik van een hoogwaardige energie kauwgom.

De ultieme pilot-praktijktest op dit gebied zal plaatsvinden tijdens de uitputtende Dakar Rally 2022, waar een navigator met ADHD gaat ervaren welk effect een energie kauwgom met cafeïne, guarana en taurine zal hebben op zijn stress-level, concentratie, focus en alertheid. Stay tuned!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Volg ons op Facebook en Instagram.