GRIZZ Energy Gum met Nederlands topsporter Koen Smet

Samenwerking Grizz Energy Gum x 12-voudig Nederlands Kampioen Koen Smet

"Haal het optimale uit jezelf en uit het leven."

Deze spreuk staat hoog in het vaandel bij GRIZZ Energy Gum. Als bedrijf genieten we van elk moment maar zijn altijd op zoek naar meer. Het doel is een iconisch merk te zijn dat vertrouwd en herkend wordt door mensen over de hele wereld. De link tussen energiekauwgom en topsport is makkelijk te vinden. Als topsporter telt elk klein detail en dit kan net het verschil zijn tussen winnen en verliezen. Ook zij zijn altijd op zoek naar meer.

Een paar weken geleden kwamen we in contact met 12-voudig Nederlands kampioen en meervoudig internationaal (Europees en wereld) finalist hordelopen Koen Smet. De klik tussen Koen en GRIZZ Energy Gum was snel gevonden, wat er uiteindelijk toe geleid heeft dat Koen sinds kort als ambassadeur van het merk fungeert. We zijn blij met het vertrouwen van topsporters en zijn blij dat we Koen kunnen ondersteunen met onze hoogwaardige, functionele, suiker- en vetvrije, energie kauwgom. 

GRIZZ Energy Gum cafeïne kauwgom voor meer kracht

Waarom kiest Koen Smet voor GRIZZ Energy Gum?

Concentratie en alertheid bij de start, de focus vol op de te nemen horden en de spieren gespannen om direct kracht en snelheid te ontwikkelen om het traject zo snel mogelijk af te leggen

Koen Smet is een Nederlands topatleet uit Amsterdam die zich heeft gestort op het hordelopen. Na bij de junioren reeds verschillende nationale titels in deze discipline te hebben veroverd, werd hij in 2012 voor het eerst kampioen bij de senioren.

Koen won in 2012 zijn eerste Nederlandse titel, uiteindelijk zullen daar nog elf bijkomen. De 12-voudig Nederlands kampioen heeft al sinds hij tien jaar oud was een briefje boven zijn bed hangen met zijn doel en grote droom: meedoen op het hoogste niveau: de Olympische Spelen!

De Olympische Spelen in Tokio liep hij uit overmacht op een haar na mis. Dit neemt niet weg dat de motivatie om door te gaan tot de Olympische Spelen van Parijs in 2024 nu groter is dan ooit en er alles aan gedaan zal worden om dit doel te behalen.

Koen traint in de inspirerende sportomgeving van het Olympisch Stadion in Amsterdam waar, toevallig of niet, ook het hoofdkantoor van GRIZZ Energy Gum is gevestigd. Hier komen twee werelden bij elkaar die elkaar kunnen versterken en bijdragen aan een succesvolle samenwerking richting dat andere Olympisch Stadion, dat van Parijs.

Andere bekende topsporters, zoals bijvoorbeeld Suzanne Schulting van het Nederlands nationale shorttrack team maar ook golfer Tiger Woods, hebben de voordelen van een energie kauwgom reeds ontdekt en dit leidt ertoe dat dit product meer en meer zijn intrede doet in de (top)sportwereld.

Koen Smet is inmiddels ook toegetreden tot de staf van de voetbalvereniging AFC Ajax uit Amsterdam waar hij de rol van Performance Coach zal uitoefenen om zijn kennis over te dragen op met name de jonge talenten en hen zal begeleiden tot nog fittere en mentaal weerbare voetballers. De ultieme topsportmentaliteit van Koen zal deze jeugdspelers ongetwijfeld motiveren om het beste uit zichzelf te halen en te doen inzien dat hard, maar met name slim, trainen tot successen leidt

GRIZZ Energy Gum energiekauwgom

Dosering en timing

Koen gebruikt, zoals iedere topsporter, verschillende supplementen en heeft ook de verschillende effecten van al deze supplementen duidelijk gevoeld. Dosering en timing is vaak key en juist dit blijkt moeilijk bij het gebruik van vele supplementen. Er zijn een aantal eigenschappen aan het product energie kauwgom toe te wijzen dat voor sporters een groot voordeel kan opleveren ten opzichte van traditionele cafeïne producten zoals cafeïne poeders, shakes of cafeïne pillen. Die worden natuurlijk al veel gebruikt op het gebied van pre-workout producten, zeker in het geval van krachttraining, maar ook zeker op het gebied van achteraf vermoeidheid- en spierpijn verminderen hetgeen voor sporters cruciaal is om te herstellen en klaar te zijn voor de volgende wedstrijd of training.

Het blijkt echter moeilijk om de werking en met name de tijd dat het cafeïne product actief zou moeten zijn te doseren aangezien dit producten zijn die via het maag-darmkanaal worden opgenomen en dit sterk afhankelijk is van lichaamsbouw, spijsverteringsproces plus dosering. Hier is gemiddeld een tijd mee gemoeid tussen de 25 en 45 minuten, iets dat met een energy gum kan worden teruggebracht tot 5 à 10 minuten max, hetgeen een betere tijdsplanning een stuk eenvoudiger maakt. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat de opname bij een energy gum via de slijmvliezen in de mond verlopen.

GRIZZ Energy Gum energiekauwgom voor sporters

GRIZZ Energy Gum heeft als bijkomend pluspunt dat de samenstelling van de werkzame stoffen is uitgebalanceerd waardoor er een goede, gelijkmatige afgifte en opname door het lichaam wordt bewerkstelligd zodat er niet in één keer de volle laag wordt gegeven maar er langer profijt van getrokken kan worden. Bij sporten waarbij er bijvoorbeeld een aantal races achter elkaar worden afgewerkt met korte tussenpozen, kan het raadzaam zijn om de optimalisatie te realiseren met meerdere energiekauwgoms zodat de sporter voor elke race de voordelen geniet van de kortstondige energy boost (alsmede de concentratie en alertheid) evenals de nog werkende duur-energie.

Er is sinds een aantal jaren een trend waarneembaar richting de energy drinks en het gebruik hiervan door jongeren die zich toch vaak spiegelen aan atleten in diverse sporten. Er wordt steeds meer bewustzijn gecreëerd dat dit soort drankjes over het algemeen veel suiker bevatten waardoor er na het drinken en verteer ervan vaak een suikerdip optreedt maar tevens ook tandbederf is een punt van zorg. (1)

Bij GRIZZ Energy Gum is de omgekeerde situatie het geval, er zit compleet geen suiker in het product, evenals allerlei schadelijke kunstmatige zoetstoffen maar bevat het wel het ingrediënt Xylitol. Dit helpt zelfs tandbederf tegen te gaan waardoor er een combinatie ontstaat van voordelen op het gebied van energie boost, uithoudingsvermogen, spierherstel, focus, concentratie en alertheid. Als men hierbij de prijs per dosage optelt zal dit product de komende jaren door meer sporters gebruikt gaan worden waarbij bewuste atleten zoals Koen Smet toch een soort pioniersrol hebben vervuld.

Mochten er vragen omtrent ingrediënten of werking van de GRIZZ Energy Gum zijn, kunnen die uiteraard altijd toegelicht worden en ook Koen Smet zal niet nalaten zijn expertise op dit gebied regelmatig met andere sporters of geïnteresseerden te delen.