GRIZZ Energy Gum en zaalvoetbal team Groene Ster gaan samenwerken

GRIZZ ziet een ster, een Groene Ster!

Persbericht:

„GRIZZ Energy Gum en Groene Ster Vlissingen sluiten een partnership voor de minimale duur van 3 jaar. Als specialist op het gebied van energiekauwgom gaat GRIZZ Groene Ster voorzien van functionele, hoogwaardige en langwerkende energy gum. Daarnaast zal GRIZZ Energy Gum daar waar kan, Groene Ster Vlissingen helpen bij haar huidige en toekomstige maatschappelijke projecten.

Hoewel zaalvoetbal één van de grootste binnensporten van Nederland betreft, is de bekendheid van de sport in het algemeen en van het Oranje Team in het bijzonder bij lange na (nog) niet op het niveau van het Oranje of de Oranje Leeuwinnen.

UEFA Futsal EURO 2022

Veel mensen zijn niet op de hoogte dat er in Nederland van 19 januari tot en met 6 februari 2022 het UEFA Futsal EURO 2022 georganiseerd gaat worden, oftewel het EK Zaalvoetbal. De wedstrijden vinden plaats in het Ziggo Dome in Amsterdam en in het Martini Plaza in Groningen waarbij iedereen natuurlijk de hoop houdt dat er tegen die tijd versoepelingen zullen worden aangekondigd zodat deze twee locaties vol zullen zitten met enthousiaste fans.

Als voorproefje op het EK zijn er in Nederland meer en meer zaalvoetbal verenigingen die zich proberen te profileren aangezien zij spelers zullen afstaan aan het Oranje Team voor het komende EK. Er zal toch zeker meer bekendheid komen voor de sport en hopelijk dan ook meer erkenning voor de sportieve maar ook zeker maatschappelijke rol die zaalvoetbal verenigingen vervullen. Een vereniging die hier duidelijk in opvalt betreft Groene Ster uit Vlissingen.

Futsal of zaalvoetbal staat voor: creativiteit, intuïtie en power! (aldus het Organizing Commitee UEFA Futsal EURO 2022). Deze drie kernwaarden zijn ook zeker van toepassing op Groene Ster en waarbij opvalt dat deze vereniging naast de sportieve ambitie ook een grote maatschappelijke rol wil vervullen, gekoppeld aan inclusieve initiatieven.

GRIZZ Energy Gum® is weliswaar niet in Vlissingen gevestigd zoals Groene Ster maar in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Toch hebben zij elkaar gevonden in de sportieve ambitie voor de komende jaren evenals de maatschappelijke verantwoordelijkheid richting jeugd en toekomst.

GRIZZ Energy Gum cafeïne kauwgom voor zaalvoetballers

“Samen groeien is samen winnen” staat centraal in de samenwerking die tot stand is gebracht en beklonken door Hicham Nabil (voorzitter Groene Ster), Wouter Korteweg (commercieel Manager Groene Ster), Timo en Joop Muller (GRIZZ Energy Gum®). 

Wouter Korteweg: ‘Ik ben ontzettend verheugd en trots op het partnership dat wij vanuit Groene Ster Vlissingen met GRIZZ Energy Gum® aan mogen gaan. Zoals Timo altijd mooi aangeeft, samen groeien is samen winnen! Uit deze samenwerking gaan alleen maar mooie winsten geboekt worden zowel in als buiten de zaal.’

Hicham Nabil: ‘Ik sluit mij volledig aan bij Wouter. Dit zijn twee ambitieuze organisaties die willen groeien en elkaar willen versterken door middel van dit mooie partnership.’

Groene Ster Vlissingen bestaat sinds april 2007. De vereniging heeft vijf teams, drie seniorenteams, één jeugdteam en een damesteam. Het eerste elftal speelt haar wedstrijden in de Eredivisie, het hoogste niveau van Nederland. De vereniging heeft sinds de oprichting twee Oranje-internationals voortgebracht, Said & Hoessein Bouzambou debuteerde in het seizoen 2013/2014.

 Sinds de oprichting is het eerste elftal kampioen geworden in 2008, 2009, 2010, 2011 en 2013. In de jaren 2008 en 2010 werd de KNVB bemachtigd. Het tweede elftal is in 2011 en 2012 kampioen geworden. Zij komen dit seizoen uit in de Topklasse C.